Bietenparelgort

Ik werk graag met granen. Gort is een graansoort, namelijk gepelde gerst. Parelgort is rond geslepen gort. Tot begin 20e eeuw werd het in Nederland nog gebruikt als maaltijdbasis, maar in die functie wordt het veelal  vervangen door rijst, aardappels en pasta. Echter ik werk er nog graag mee! (op de foto, een kruidenparelgort te zien, ik had zo snel de bietenparelgort niet op mn computer)

Ingredienten:

Kilo parelgort
2 sjalotten
Geperste knoflookteen
2 liter bietensap
Snuf zout
Blaadje laurier

Nu is het eigenlijk heel simpel:

Sjalot met knoflook en blaadje laurier kort aanfruiten in een pan. Kook de gort vervolgens 40 minuten in de oven in een pan (zonder plastic handvaten!!!) met deksel op 160 graden. Voila!

Heerlijk met bijvoorbeeld een stuk krokant gebakken rode mul of tong!

Geplaatst in recepten, standaard