Over het #vinkje en de #bodem.

Vanavond is het grote vinkjes debat. De Vinkjes, de meest verwarrende logo’s ooit, nog steeds worden omarmd door het Voedingscentrum. Vandaag staat de Volkskrant er vol mee en is er veel gaande op Twitter rond de Vinkjes. Lees hier een ingezonden brief de de Volkskrant plaatste die ik mede-ondertekende.

In plaats van dat anderen ons moeten vertellen wat we wel en niet moeten eten: Laten we met z’n allen meer ons boerenverstand gebruiken. Daar waar ik begon met telen voor mijn restaurant op grond waar eerst de tegels moest verwijderen en waar geen leven in zat, zie ik elk jaar weer de grond van mijn tuinen en in mijn kwekerij beter worden. Die grond daar begint onze gezondheid. 

Onlangs gaf ik samen met professor Wim van der Putten een presentatie over het belang van de bodem voor onze gezondheid, een levende bodem is een onderbelichte zaak als het gaat over voedingswaarde. Alles wat wij nodig hebben zit in een levende bodem maar door grootschalige voedselproductie worden bodems kapot gemaakt. Ik ben iemand van de praktijk en ervaar de dingen, Wim van der Putten kon het onderbouwen vanuit wetenschap. Daar was ik heel blij mee. Want er is zoveel leven in de aarde en rond het eten wat we eten wat wij niet zien en dat leven draagt zoveel intelligentie. Het zou mooi zijn als daar meer aandacht voor komt. Hier als voorbeeld 1 van de plaatjes uit de presentatie van Wim van der Putten.

Schermafbeelding 2016-04-21 om 12.36.57

Maar goed vanavond dus het grote vinkjes debat. Wil je deelnemen aan het grote vinkjes debat? Kijk dan hier… http://www.foodlog.nl/artikel/vinkje-debat/

Geplaatst in Prive