Pompoen-Kokossoep

Naast kreeftensoep is de Pompoen-Kokossoep echt mijn lievelingssoep. Vandaar dat ie op de kaart staat in het restaurant. Veel mensen weten niet wat ze met een pompoen moeten, terwijl het echt een prachtig product is! Daarom een idee, mooi Recept misschien voor vanavond met wat boerenbrood, heerlijk en gezond:

Pompoen-Kokkossoep

1 grote pompoen (3 kg)
3 uien
6 tenen knoflook
1 eetlepel Kerrie
½ dl sojasaus (ipv zout)
1 blikje kokosmelk
1 liter kippenbouillon
Pompoen schillen en in gelijke stukken snijden, samen met gesneden ui en knoflook opzetten in een pan. Vervolgens de kerrie en soja toevoegen. Kippenbouillon erbij en met de deksel erop een uur lang rustig laten koken. Vervolgens de staafmixer erin en alles pureren. Daarna de kokosmelk toevoegen en weer rustig laten koken en dan is het klaar.

Te serveren met bieslook, basilicum of coriander erover heen te strooien.

Kippenbouillon is kant en klaar te kopen maar mocht je nog tijd hebben, het is veel lekkerder het zelf te maken! Wil je als fijnproever een goede basis hebben als je gaat koken dan is voor veel sauzen en soepen een goede boullion onmisbaar, komt ie:

Voor 4 liter kippenbouillon (stop die vriezer maar vol)
5 liter water
6 kippenbouten
1 winterwortel
2 preien
1 knolselderij (klein)
3 uien
8 tenen knoflook
2 blaadjes laurier

Water met kippen koken, afschuimen (de eiwitten en vetten haal je er vanaf), vervolgens snijd je alle groenten nadat je het hebt schoongemaakt en voeg je het aan de pan toe. Alles 6 uur lang laten koken, alles zeven en vervolgens in laten koken.

Zoals je ziet het is niet veel werk maar heeft veel tijd nodig omdat je het moet reduceren (inkoken)

Geplaatst in standaard