Stoppen op je hoogtepunt.

Schermafbeelding 2017-10-31 om 14.09.40

Mijn restaurant gaat sluiten. In 10 jaar Vork en Mes heb ik veel geleerd en won ik verschillende prijzen. Ik groeide van chef naar ondernemer en met vallen en opstaan bracht ik Vork en Mes tot een succes. Maar ik word bijna 40: het wordt tijd voor nieuwe dingen! De mensen die mij beter kennen weten dat ik nooit stil zit en ik niet gelukkig wordt van routine. Het is tijd voor ontwikkeling. Ik stop met mijn restaurant, want daar heb ik gedaan wat ik wilde laten zien en met mijn keuken een voorbeeld gegeven wat het is om de natuur je menu te laten bepalen. Waar het 10 jaar geleden ondenkbaar was Groente in de hoofdrol te plaatsen en mensen mij uitlachten wanneer ik vertelde dat ik uitsluitend lokaal en biologisch eten wilde serveren, is dit steeds meer gemeengoed geworden. Eetbare bloemen aten mijn gasten 10 jaar geleden bijvoorbeeld maar spaarzaam, nu zie ik gelukkig steeds meer chefs werken met bloemen, wilde kruiden en ‘vergeten groenten’.

Ik ga me vanaf 2018 meer richten op catering.  Mijn restaurant gaat door als de Hydrapier en is te boeken voor besloten diners en events.

Mijn kwekerij Eerlijke Oogst blijft, dat is voor mij een speeltuin en blijft mijn bron van inspiratie. Deze plek is belangrijk voor mij en hier ben ik nog lang niet uitgeleerd. De oogst zal nog steeds verwerkt worden in de catering. Zo blijf ik dicht bij mijn passie, ik heb er zin in!

Ook wil ik bewust tijd maken om mijn kinderen hierin mee te nemen, ze spelenderwijs te leren wat ondernemen is, hoe gaaf het is om te doen wat je hart je ingeeft, te doen wat je leuk vindt, daar je geld mee te verdienen en het liefst daar ook de wereld nog eens mooier mee te maken.

Mijn restaurant gaat dicht. Maar ‘mijn huis’ de Hydrapier is dus vanaf januari 2018 exclusief te boeken voor besloten events en partijen. Voor nu: wil je nog eens bij Vork en Mes eten? Dan is dit je laatste kans, vol trots serveren wij tot het eind van het jaar uitsluitend een menu met de klassiekers van de kaart, onze hoogtepunten van 10 jaar Vork en Mes.

Geplaatst in Prive