Tijd voor voedsel op scholen

Meet Joszi Smeets: “Echt al heel lang vind ik dat elk kind voedselonderwijs moet krijgen. Dat betekent niet alleen voorlichting, maar leren koken, oogsten en gezond eten op alle scholen. 6 jaar geleden maakte ik dit filmpje voor de BKB Academie. En eigenlijk ben ik het nog steeds helemaal eens met deze 20jarige Joszi. Vandaag werk ik bij de Youth Food Movement en ben ik er alleen maar meer van overtuigd dat heel veel complexe voedselproblemen terug te leiden zijn naar voedselonderwijs, voor elk kind op iedere school. Dit willen we in heel Nederland uitrollen. Wil jij meedoen? Dat kan joszi@youthfoodmovement.nl”

Jaren geleden was ik het al eens met Jozsi, ik deed een pilot op de school van mijn kinderen. Binnen een maand gingen kinderen die thuis niet aten, eten. Ik zag mooie dingen. Maar soms hebben dingen tijd nodig en is de tijd er nog niet klaar voor. Het verdienmodel bleek lastig want zonder keuken blijft het moeilijk, je hebt dan hulp nodig van zorgverzekeraars of de overheid, zover is het bij mij nooit gekomen. Maar wat in het vat zit verzuurd niet, wie weet wat de toekomst brengt.

 

Geplaatst in Prive